Sild med flatbrød og potet
- 60 min
- 4 porsjoner
Ingredienser:
Flatbrød
- 250 g Byggmel
- 250 g Grovt sammalt hvete
- 250 g Rugmel
- 1 ts Salt
- 5 dl Vann
Sild
- 4 stk Sild
- 500 g Poteter
- 30 g Salt
- 4 stk Egg
- 120 g Smør
- 0.5 beger Rømme
- Litt dill
- 3 stk Laurbærblad
- 3 stk Sjalottløk
- 30 g Gressløk
- 50 g Chips
Slik gjør du:
Flatbrød
- Bland mel og salt og rør sammen til en fast deig i en kjøkkenmaskin.
- Pakk deigen inn i plastfilm og la den hvile i 20 minutter. Dette er for at den skal sette seg uten å tørke ut.
- Rull deigen ut til den blir som en tykk pølse.
- Del «pølsen» opp evner. Ca 110g per stk.
- Bruk kjevle (helst rutekjevle) og rull ut hver evne til de blir 1-1.5mm tykk.
- Ha en og en ferdigutrullet deig over på takke. Her anbefaler vi å bruke en bakstefløy for å gjøre jobben så enkel som mulig. Stek på middels/sterk varme til gyllen brun (ca 1-2 min på hver side).
Sild
- Ha rømme over i et kaffefilter og la det henge i kjøleskapet over natten. Dette er for at rømmen skal bli fastere.
- Kok potetene i saltet vann med dill og laurbærblader. Potetene er ferdig når de er blitt møre.
- Hell av vannet fra potetene og legg alt over i et tørkepapir/klede mens du forbereder resten av retten.
- Kok eggene til de er hardkokte (ca 11 minutter)
- Avkjøl eggene i kaldt vann. Skrell av skallet og press eggene gjennom en frityr øse eller riv de på et grovt rivjern slik at du lager mange små eggebiter.
- Brun smøret i en kasserolle.
- Finhakk sjalottløken og gressløken.
- Bland sammen eggene og løkene.
- Del potetene i to og legg de på tallerken. Legg deretter silden over, etterfylt av salatblandingen. Knus litt chips på toppen. Dandér med rømme og smør.